Nytt på DVD (Nolltretton, september)

Man of steel

Det har gjorts många försök genom åren att få till bra Stålmannen-filmer, men inget har lyckats. Denna gång har Christopher Nolan som lyckades revitalisera Läderlappen kallats in för att göra om tricket med den rödmantlade DC-kollegan. Det är givetvis dömt att misslyckas redan på förhand, och det största anledningen till det är att Stålmannen helt enkelt är för perfekt och osårbar. Han har för många superkrafter och han har för starka superkrafter. Han har inga svagheter och hela storyn kring honom känns krystad och ologisk. Andra superhjältar går att relatera till men Stålmannen är en ren gud. Han blir därmed fullkomligt ointressant.
Denna film följer den sorgliga traditionen av Stålmannen-misslyckanden, med en inledning som inspirerats av fantasygenren. Därefter följer den gamla vanliga visan som slutar med en sammandrabbning med Kryptongeneralen Zod där de två krossar halva stan.
Det finns ansatser till något större och bättre. Filmen har en mörkare ton än brukligt, Henry Cavill är ganska bra i huvudrollen och i barndomssekvenser snuddar filmen vid något som kunde ha blivit spännande och mer djuplodande. Men nej, till slut handlar allt ändå bara om att krossa skyskrapor, flyga supersnabbt och skjuta rötgenstrålar med ögonen.

2/5
----------------------------------------------
Spring breakers

Spring break är det årliga vårlov som blivit känt för att amerikanska ungdomar drar till Florida för att festa. Killarna dricker öl med slang, tjejerna visar tuttarna och det är allmänt raj raj i en vecka. Här får vi följa fyra tjejer som ska dra till Saint Petersburg, men saknar pengarna för att ta sig dit. Så de snor en bil och rånar en restaurang, något som de sedan får smak på nere i Florida när de börjar hänga med en lokal gangster (James Franco) efter att han löst ut brudarna från finkan efter en lite för vild natt.
Inledningsvis påminner det mesta om en rockvideo med en massa tuttar och rumpor, häftiga klipp, sprit, bikinibrudar, coolt foto, mera tuttar, dunkande musik och just det, lite halvnakna tjejer. Efter mötet med Scarfacediggande Alien handlar det mer om grills, vapen, dålig hy och en något mer suggestiv stämning (och tuttar).
Det finns en antydan till något djupare och mörkare, men snart inser man att det pretentiösa dravel man ser faktiskt inte är något mer än en ursäkt för att få visa tuttarna på unga tjejer.

1/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0