På skiva: Pearl Jam

Pearl Jam
"Lightning bolt"
Virgin

Pearl Jam är värda all respekt. De var med och definierade grungen i början av 90-talet, fick ur sig några riktigt bra plattor och har sedan, till skillnad från sina Seattlekollegor, lyckats hänga i hela tiden sedan dess. Eddie Vedder och grabbarna har släppt skivor och turnerat trots att grungen varit hopplöst ute de senaste 15 åren och nu är gruppen aktuell med sin tionde platta, fyra år efter "Backspacer". Den har spelats in i två omgångar med några års mellanrum och kommer säkert att tilltala de trogna Pearl Jam-fansen. Det rockiga titelspåret och den stillsammare avslutningslåten "Future days" har man kunnat se på YouTube sen i somras efter att de framförts live på en spelning.
Första singeln "Mind your manners" var dock rätt tråkig och övertygade inte. Då gillar jag de lite lugnare låtarna som andrasingeln "Sirens" och de mer experimentella "Infallible" och "Pendulum" betydligt bättre.
Pearl Jam kommer kanske aldrig mer nå samma fantastiska höjder som på storhetstiden med "Jeremy", "Daughter" och "Spin the black circle", men bandet håller definitivt fortfarande stilen.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0