På skiva: Veronica Maggio

Veronica Maggio
"Handen i fickan fast jag bryr mig"
Universal

För varje skiva har Veronica Maggio tagit ett rejält kliv framåt. Från den försiktiga och ofullständiga debuten "Vatten och bröd" 2006 till genombrottet med "Och vinnaren är..." från 2008, där hon hittade ett bredare och mer tilltalande uttryck som hon förfinade ytterligare och höjde ett snäpp till mästerverket "Satan i gatan" från 2011.
Men nu med sin fjärde skiva finns det faktiskt en risk att hon åker på sitt första riktiga bakslag. Hon har jobbat med Salem Al Fakir och Vincent Pontare och resultatet är snyggt producerad radiopop i samma stil som tidigare, men låtmaterialet känns svagare och lite tråkigare. Den där klockrena och självklara hitkänslan som funnits tidigare saknas och kan inte vägas upp med elegant produktion och spännande arrangemang. Och Håkan Hellströms gästinhopp i "Hela huset" blir inte den höjdare som många kanske hoppats.
"Handen i fickan fast jag bryr mig" är ändå en helt okej skiva, inget snack om den saken. Och den kan säkert växa till sig med ett antal lyssningar. Men den monumentala klassiker som många kanske väntat sig är det tyvärr inte.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0