Nytt på DVD (Nolltretton, september)

Den ovillige fundamentalisten

Changez är en ung pakistanier som kommer till USA för att utbilda sig och skaffa sig en framgångsrik karriär så att hans familj kan behålla den överklasstatus de håller på att förlora. Och allt ser just ut. Han går ut som kursetta, träffar en tjej och gör raketkarriär som företagsvärderare.
Men allting förändras över en natt när terrorattacken mot World trade center äger rum. Plötsligt blir Changez trakasserad på olika vis och möts av misstankar även av de som han känner. Tio år senare är han tillbaka i Pakistan och tros av CIA vara en muslimsk fundamentalist. När en amerikansk professor kidnappas hamnar Changez i fokus. Journalisten Bobby (Liev Schreiber) försöker ta reda på sanningen och det är genom denna intervju som Changez historia berättas.
Skenet kan bedra, är en mening som används i filmen och det är även en bra beskrivning av densamma. För här vrids och vänds på personer och händelser för att visa på saker och ting ur olika synvinklar. I grund och botten är detta en enkel film även om ämnet är komplicerat. Det finns en viktig historia att berätta och filmen gör det på ett bra men lite "tråkigt" sätt, med högre ambitioner hade resultatet blivit ännu bättre.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0