Freedom trail

Resa / Permalink / 0
Igår var jag ute och gick Freedom Trail. Det är en slags vandringsled genom centrala Boston där man passerar en massa historiska platser. Ett perfekt sätt att upptäcka staden och lära sig mer om USA.s historia, för det var ju här i Boston det mesta började: Boston Tea Party, den amerikanska revolutionen, första skolan, första tidningen osv.
Freedom Trail är utmärkt med en röd linje så det är inga problem att veta var man ska gå. Dessutom finns det gott om pubar utmed vägen. Att gå hela sträckan tar en halvdag och det finns hur mycket som helst att se.
(Om ni inte visste det så går det att klicka på de små bilderna så blir de större...)
Här ligger han, stackarn...
Här friade JFK till Jackie och hade sin svensexa. Plus att det lär vara Bostons mest hemsökta hus...
Bostons äldsta hus.
Måste säga att det är oväntat lite biltrafik i staden. Däremot är det mycket tegel. Jäkligt mycket tegel. Gillar även de stora, grå 20-30-talsskyskraporna. Boston har också ett ganska levande centrum om man jämför med många andra amerikanska städer. Överhuvudtaget känns det som en levande och genuin stad.

Quincy Market (nedan) är lite av ett turistcentrum mitt i stan.
Går man över bron till Charlestown kommer man till platsen för det första slaget i amerikanska frihetskriget. Jag gick upp de 294 stegen i monumentet och tog bilden som är överst i detta inlägg...
 
Till top