Sista rycket i New England

Resa / Permalink / 0
Nja, New Hampshire blev inte så spännande som jag trodde. Vermonts gul/orange/röd/gröna kullar fortsatte och växte till sig i höjd. Jag åkte genom White Mountains och kollade in skidanläggningar med country och kristen rock på bilstereon.
Gjorde inga direkta stopp, utan tittade mest på utsikten genom bilrutan. Försökte fota det fina landskapet ibland, med det fastnade inte riktigt. Mitt mål med att fota vita träkyrkor omgivna av gula löv har också skitit sig. Jag var nog två veckor för tidig för att få de riktigt klockrena bilderna. Nu blev det bara såhär:
...när det borde ha blivit såhär:
Portland, Maine and a sloe gin fizz, if that ain´t love - tell me what is!
Ja, jag tog mig till Portland i Maine och därmed har jag klarat av alla sex staterna i New England. Maine blev dock lite rumphugget. Jag hade tänkt att kolla på fyrar utmed kusten, men det fick tyvärr utgå. Portland verkade inte vara nåt vidare, men de håller på att fixa till det gamla hamnområdet (där också...) och även om de kommit en bra bit finns det mycket kvar att göra innan det blir riktigt bra. Men det finns stor potential.
Så jag fortsatte några mil till utmed kusten och kom till Portsmouth (tillbaka i NH igen...) där jag tog in på motell. Portsmouth är USA:s tredje äldsta stad och är riktigt mysig inne i centrum. Det finns mycket krogar, gamla hus och hippa butiker. Ska kolla in stan noggrannare imorrn, sen bär det ner till Boston igen och hemfärd.
Åtta dagar i New England har varit  en liten lagom tripp, men samtidigt alltför kort. Jag skulle kunna stanna kvar här ett bra tag till och spendera kvällarna med att dricka öl från lokala mikrobryggerier på de mysiga pubar som finns här.
Efter Florida/Georgia förra året och New England nu har jag fått mersmak på USA och måste nog tillbaka snart igen.Dessa tre varianter står högst på listan för tillfället: 1. Södern (New Orleans, Memphis, Nashville mm). 2. Washington DC med omnejd (D.C., Delawere, Philadelphia mm) 3. Stora sjöarna (svenskbygderna, Chicago, Detroit mm). Men först ska jag försöka hinna med Kennedy-museet imorrn!
Till top