På skiva: Weeping Willows

På skiva / Permalink / 0
Weeping Willows
"The time has come"
Razzia records

Debuten "Broken promise land" skakade mitt liv i grundvalarna när den kom 1997. Weeping Willows utsökta croonerpop stormade in med storslagna arrangemang och fantastisk sång av Magnus Carlson som förmedlade en känsla av att varje bitter stavelse i texten var på blodigaste allvar. Bandet radade upp underbara låtar inspirerade av gamla hjältar som Elvis och Scott Walker. Det var helt enkelt musiken mitt sargade hjärta väntat på.
Uppföljaren var också helt okej, men till tredje plattan bytte bandet stil och blev mer elektroniska och poppiga. Därmed var också magin förlorad. Det var inte längre musik som fick vuxna män att gråta i ölen. Men nu, sju svåra år efter senaste plattan, är den magiska känslan på väg att återuppstå.
Bandet har sökt sig till sina rötter och de stora känslorna och den klassiska ljudbilden är tillbaka. Låtmaterialet håller dock inte riktigt samma nivå som i bandets största stunder på 90-talet, och skivan har några såsiga spår för mycket för att hjärtat på riktigt ska börja banka som det brukade.

3/5
Till top