Rätt person på rätt plats

Tobi talar / Permalink / 0
Det finns få saker som gör mig så genuint lycklig som när rätt person hamnar på rätt plats. När man känner att en person har en uppgift den liksom är född till. När uppdraget och personen lever i symbios och tar fram det bästa i varandra. Personen kan vara helt fel på andra platser, men i en särskild position klickar det till, bitarna faller på plats och allt känns bara rätt. Några exempel är Fredrik Reinfeldt som moderatledare, Jan Helin som chefredaktör för Aftonbladet, Kristoffer Triumf som programledare för Värvet och Victoria som prinsessa. Men det kan också handla om det lilla formatet, som exempelvis min fastighetsskötare som är helt perfekt för sitt jobb.
Men lika lycklig som jag blir av rätt person på rätt plats, lika smärtsamt är det med fel person på fel plats. När symbiosen inte finns där och allt blir liksom bara fel. Som exempelvis Jerry Prütz som "journalist" på Linköpingsposten, Annie Lööf som ledare för Centerpartiet eller Johan Pettersson som komiker i "Partaj".
Så då är frågan - är jag rätt man på rätt plats?
Ja, när det gäller Bête Noire har jag definitivt hittat hem musikaliskt. Och får jag justera vissa delar av Nolltretton-jobbet är det också något som passar mig som hand i handske. Frilansandet överlag är nog min grej. Men jag är inte riktigt där jag vill vara än. Utan att gå in på detaljer kan jag säga att jag har börjat kika på två olika, samverkande riktningar för hur jag vill utveckla min "karriär". Kanske kommer de första stapplande stegen tas redan under detta år.
Och jag kan lugna er med att jag inte ska gå tillbaka till tidigare jobb som att vara korvgubbe eller städa på sjukhuset - där var jag helt fel man på fel plats!
Till top