På skiva: Spiders

Spiders
"Shake Electric"
Reaktor/Universal

På senare år verkar det ha gått en retrorockvåg genom landet, där det poppat upp mängder av band som nostalgiskt söker sin inspiration bland 70-talets klassiska rockband istället för att blicka framåt och skapa något nytt. Jag tycker det är tråkigt, för det utvecklar inte svensk hårdrock det minsta och tillför inget till musikhistorien.
Göteborgsbandet är en av dessa grupper som vurmar för sina föräldrars musiksmak och försöker återskapa forna tiders riffrock. Gruppen bildades 2010, släppte debuten "Flash point" 2012 och har hunnit med att både lira på Sthlm Fields, Sweden Rock Festival och turnera i Europa med Graveyard. Nu under hösten är man för övrigt ute på ytterligare en stor Europasväng.
Sen förra plattan har Spiders minskat på garagekänslan och dragit ner på tempot. Det låter fetare, men jag har svårt att tända på bandets tungfotade, trötta riffrock. Speciellt eftersom låtarna är så svaga och utförandet så fantasilöst. Mattias Glavå har producerat, men jag tycker att bandet fått en ganska trist ljudbild med sången alltför långt fram och ett ganska statiskt sound. Tro inte på hajpen, är mitt råd.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0