Sci Fi-fest V

Japp, det hanns med en sista sci fi-kväll också. Fast även denna gång blev det en halvmesyr. "Source code" har jag sett förut och "Enemy" kan väl knappast kallas sci fi men "Predestination" får nog anses uppfylla kraven.
 
Kort om filmerna:
 
Source Code
Jake Gyllenhaal spelar en soldat som om och om igen skickas tillbaka i åtta minuter till ett tåg som sprängs, för att försöka hitta gärningsmannen. Liknande upplägg som i bland annat "Måndag hela veckan", men mer spänning. Tajt berättad och riktigt bra.
Betyg: 4 av 5
 
Enemy
Gyllenhaal igen. Denna gång möter han en dubbelgångare och grubblar över tillvaron. Faktum är att det faktiskt skulle kunna vara en sci fi, men lika gärna ett drama, en psykologisk thriller eller en rysare. Är det en dröm, lider han av vanföreställningar? Är filmen genial eller bara fånig? Jag har ingen aning. Det är en suggestiv och förvirrande film som diskuteras flitigt på filmforum. Kanske stämmer denna tolkning, och i så fall är "Enemy" jäkligt snyggt konstruerad.
Betyg: 3 av 5
 
Predestination
Ethan Hawke är en tidsresande agent som förhindrar brott innan de ägt rum, och framförallt är han ute efter en viss bombman. Märklig film som är en mix av sci fi, episkt drama och hårdkokt thriller. Kanske den mest snurriga tidsresefilmen jag sett. Bra, men med brister.
Betyg: 3 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0