På skiva: Frida

Frida
"Håll mej hårt"
Casual friday music/Enmusa

Efter debuten ”Busy Missing You” 2009 och uppföljaren ”Sister” 2012 släpper finska Frida Andersson nu sin tredje fullängdare. Hon är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland, men bor numera i Stockholm, och har nu även bytt sångspråk till svenska. Eller klingande finlandssvenska rättare sagt.
Musiken är klassiska gitarrvisor i stil med, säg Melissa Horn. Melankoliskt, vackert och finstämt. Vi har hört det förr och Frida har inget som direkt särskiljer henne mot alla övriga gitarrtjejer som verkar i genren, men det hindrar inte att det ändå kan vara behagligt att lyssna på. Hon sjunger bra och sångerna är fina, mysstämningen riktigt sprider sig i rummet när man lyssnar.
Det här är en sån där skiva man gärna plockar fram när man dricker te under kulna höstkvällar, eller när man sitter kvar på altanen med ett glas rödvin efter att man har grillat en skön sommarnatt. Men för att man som lyssnare riktigt ska gå igång hade det behövt adderas ytterligare något element, antingen låtar som sticker ut mer eller något o presentationen som får en att haja till.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0