På skiva: Jennie Abrahamsson

Jennie Abrahamsson
"Gemini gemini"
How sweet the sound/Border

Jennie Abrahamsson skivdebuterade 2007 med albumet "Lights" och tre år efter sitt senaste album släpper hon nu fjärde plattan "Gemini gemini". Hon har kompat Ane Brun och varit förband och duettpartner på en stor USA-turné till sin barndomsidol Peter Gabriel.
Det var även under denna turné hon slängde alla tvivel åt sidan och började med sin nya platta som hon beskriver som "lika delar 80-tal, norrländska vidder, plingig asienkitsch och bullrande rytmer från något varmare land". Det är måhända en något pretentiös beskrivning. Man skulle kunna nöja sig med att kalla musiken för avskalad pop.
Medverkar gör bland andra Jenny Wilson, Ane Brun, Nina Kinert och AK von Malmborg och resultatet blir stämningsfull musik som i grunden kan beskrivas som vemodig pop men med inslag av visa, world music och kanske lite konstmusik. Jennie sjunger bra och sången ligger långt fram i produktionen. Det är en helt okej skiva att ha på i bakgrunden och ibland lyckas det även bränna till ordentligt, men de stunderna är tyvärr för få.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0