På skiva: Jay Smith

På skiva / Permalink / 0
Jay Smith
"King of man"
Gain/SONY

Efter att Jay Smith vann "Idol" 2010 stressade han ut en coverskiva med låtar som Madonnas "Like a prayer" och Lady Gagas "Bad romance". Precis som man förstod redan innan man hört skivan var den fruktansvärt usel. Efter det återupptog han sitt gamla band Von Benzo som släppt en skiva innan "Idol" och gav ut ännu en Creed-doftande platta. Det var ett steg framåt men ändå inte hundra procent fulländat.
Men här, på sin andra soloskiva, känns det som att Jay Smith är på väg att träffa rätt. Han har hittat sin musikstil och rätt sätt att använda sin röst på. Dessutom har han ett nytt band, The reservoir dogs, som också verkar vara helt rätt för Jay. Plötsligt låter det som att Jay Smith är på riktigt. Det man hör här har inget med "Idol" att göra, det är inte plastig, kommersiell låtsasrock utan vanlig, äkta rock´n´roll.
"King Of Man" beskrivs som "en resa genom bluesen, där blues blandas med pop, rock eller jazz". Nja, visst finns det lite blues och swing men i grunden är det en ordinär rockplatta, och vad är det för fel med det? Det är precis vad Jay Smith behöver i sin karriär just nu.

3/5
Till top