Skojiga pressutskick

På skiva / Permalink / 0

Alla pressutskick från skivartister innehåller inte bara en platta och ett infopapper. Ibland får man pressutskick som skiljer sig en smula. Här är tre exempel på hur det kan se ut:

Lerkruka

Linköpingsbandet Lerkruka spelar svensk pop med molltoner och trummaskin och släppte våren 2009 sin debutsingel ”Lilla syster”. Till singeln bifogades en bit modellera med texten: ”Gör din egen lerkruka. Tar du med krukan till vårt releasekalas på Obaren 22 april så får du en gratis Lerkruka t-shirt som gåva!”

Johannes Wallmark and the Wildflowers

Stockholmaren Johannes Wallmark lirar americana och sydstatsrock som han snappat upp efter att ha bott en del i USA. Inför plattan ”Living on the same street” skickade han ut en singel som förpackats väldigt snyggt. Den levererades i en ”träbox” (fast i papp), där det även ingick ett klistermärke och en liten bok med diverse bilder och information.

Sulo

Diamond Dogs-rockaren kan inte bara spela svängig 60-talsrock utan vet också hur man marknadsför sig. Till sin skiva ”Hear me out” skickade han med en hel tidning som var utformad i stil med ”Hänt Extra” och liknande blaskor. Förutom lite ”skvaller” innehöll den bland annat en idolplansch, ett korsord om artisten, tävlingar och intervjuer.

Till top