Nytt på DVD

The Wolf on Wall street

Än en gång har Martin Scorsese gjort en klassisk uppgång-och-fall-film, och denna gång är det regissörens favoritskådis Leonardo DiCaprio som spelar skurken som kämpar sig upp från ingenting till att få allt innan rättvisan börjar komma ikapp honom. Maffiamiljön är utbytt mot finansmarknaden på Wall Street, men upplägget är detsamma.
Kanske är det därför Scorsese denna gång är extra högljudd och fläskar på med enorma mängder av knark och nakna kvinnor, men jag hade hellre sett att han viskat lite då och då, nu blir han övertydlig i sin skildring av det depraverade livet. Det gör att filmen mest blir en karikatyr som aldrig riktigt bränner till på allvar.
Det är dock en väldigt underhållande rulle, som sprakar av humor och berättarglädje i högt tempo, men den saknar den skärpa och klass som utmärkte "Maffiabröder" och "Casino". Dessutom hade filmen tjänat på om Scorsese tightat till manuset och kortat de tre timmarna ganska rejält.
DiCaprio är som vanligt magnetisk och i enskilda scener rent fantastisk, särskilt i kombination med hans "partner in crime", spelad av Jonah Hill. De två har en enastående kemi och klickar perfekt. Filmen känns dock lite tramsig och slutet kunde vässats betydligt, då hade vi fått mer än bara en fräck kultfilm med en hel del garv.

3/5
--------------------------------------------------
Cheap Thrills

Hur långt skulle man själv vara beredd att gå för att tjäna snabba pengar? Det är det som "Cheap thrills" handlar om i grund och botten.
Vi får möta Craig, som verkar vara en ganska vanlig kille med fru och barn. Han jobbar som bilmekaniker och verkar inte göra något större väsen av sig. Ekonomin är dock inte den bästa utan familjen hotas av vräkning, och han måste få ihop 4500 dollar inom en vecka för att betala hyran. I den vevan förlorar han även jobbet och allt ser nattsvart ut.
På en bar träffar han en gammal kompis, och efter några drinkar börjar de två prata med ett rikt och excentriskt par som älskar att slå vad om saker. Det börjar oskyldigt med att svepa drinkar och daska till servitrisen i baken, men väl hemma hos paret börjar insatserna stegras. Både uppgifterna de ska utföra och summorna som betalas går hela tiden upp, och både Craig och hans vän befinner sig i ekonomisk knipa. Så hur långt är de beredda att gå? Och hur långt skulle man som publik gå själv?

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0