På skiva: Chrissie Hynde

Chrissie Hynde
"Stockholm"
Ingrid/Kobolt

Många känner säkert igen låtarna "Brass in pocket", "I´ll stand by you" och "Don´t get me wrong" när de hör dem, men annars är Pretenders märkligt bortglömda idag. Under hela 80- och första halvan av 90-talet var de trots allt ett väldigt välkänt band och inte minst blev frontfiguren Chrissie Hynde en av de största kvinnliga rockförebilderna.
Nu, som 60-plussare, har hon skippat sitt gamla band och släpper sin första soloskiva. Och lika bra är väl det, för hon är ju den enda konstanten när övriga medlemmar kommit och gått genom åren. Skivan ges ut av "Ingrid"-kollektivet, där bland annat Lykke Li och Peter Morén ingår, förmodligen är det därför titeln är "Stockholm".
Det finns en del annat kul också med plattan, som att Neil Young och John McEnroe(!) gästar, men framförallt att Chrissie fortfarande håller stilen så bra. Motowndoftande öppningsspåret "You or no one" och singeln "Dark sunglasses" är två starka låtar, men plattan överlag låter överraskande bra. Och Chrissie Hynde har fortfarande en av rockvärldens behagligaste sångröster att lyssna på.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0