På skiva: Coldplay

Coldplay
"Ghost stories"
Parlophone/Warner

Brittiska Coldplay har under 2000-talet vuxit till att bli ett av världens största band, vilket är helt obegripligt om ni frågar mig. Visst är Chris Martin och hans bandpolare musikaliskt kompetenta och vet hur man skapar snyggt producerad radhuspop, men både bandet och musiken är ju fullständigt intetsägande och profillös.
Man förstår ju varför artister som exempelvis Lady Gaga eller Swedish House Mafia får genomslag, men vad är det publiken uppskattar hos dessa arenarockens motsvarighet till Bo Kaspers Orkester?
Här på sitt sjätte album är Coldplay tamare än någonsin och undviker effektivt allt med anknytning till upptempo och energi. Inte ens Avicii-samarbetet "A sky full of stars" har någon vidare stuns. Visserligen är detta en slags konceptskiva som kretsar kring en man som går genom ett känslomässigt uppbrott (precis som Chris Martin själv), så lite kan man förlåta såsigheten. Kanske kan det tilltala en publik med liknande erfarenheter, men för min del bekräftar det bara bilden av Coldplay som ett tråkigt band.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0