Gammal skåpmat 1: Trailerpark Idlers

kultur / Permalink / 0
Hittade lite gamla jobbtexter som av olika anledningar inte blivit publicerade, och slänger därför upp dem här på bloggen...

Mogges guide till countryn

Nyligen firade Norrköpings countryhjältar Trailerpark Idlers femårsjubileum med en spelning på Sam´s Krog. Under den perioden har bandet varit oerhört produktiva och släppt hela tio skivor. Morgan C Hellman som tillsammans med Miss LisaLee frontar orkestern berättar att bandet inte har några planer på att slå av på takten utan redan har flera skivor på gång. Hittills har ingen av skivorna haft en låt som hetat som albumet, vilket har gett en lite udda idé.

– På skiva tretton gör vi en skiva med låtar som heter som de tidigare albumtitlarna.

Vad gör Trailerpark Idlers om ytterligare 5 år?

– Då firar vi tioårsjubileum på Sam´s Krog…

Mogge listar fem artister man bör lyssna på för att till fullo förstå Trailerpark Idlers:

1. Porter Wagoner

– Det går inte att förklara varför det är så bra, det är bara att lyssna. Fast på 70-talet permanentade han håret, sen gick det inte att lyssna på honom.

2. Johnny Paycheck

– Tyvärr gick det åt helvete 1970, han bytte skivbolag och hamnade hos ett bolag som tyckte han skulle ha funkbas.

3. Skeets McDonald

– Han var verksam i perioden strax innan rock´n´rollen, 1953-55. Lyssna på “Fort Worth Jail” och “What a lonesome life it´s been”.

4. Maddox Brothers & Rose

– Det var fyra bröder, deras kusin och lillasyster. 1946-58 tror jag de höll på. En av deras låtar var ”The death of rock´n´roll”, den kom 56-57 tror jag.

5. Hank Williams Sr och Hank Williams III

– Hank Williams Jr var en parentes i rockhistorien tycker jag. Han var bara ok en period på 60-talet. Hank Williams Sr var bra för hela ljudet med steelgitarr och fiol.

Till top