På skiva: Viktor & The Blood

På skiva / Permalink / 0
Viktor & The Blood
"Apocalypse right now"
Warner

Trion med medlemmar från Sugarplum Fairy och Mando Diao dök upp förra året med en EP och har sedan dess ägnat sig åt att spela in en fullängdare och åka med The Sounds ut på Europaturné. Nu är plattan klar och en ny vända väntar nere på kontinenten, så det flyter på rätt bra för Viktor Norén och hans blodsbröder än så länge.
Bandet är dock helt fel ute när de i pressreleasen säger: "Från början spelade vi musik med tydliga popinfluenser. Det dröjde dock inte länge innan vi kom fram till vad det är vi gör bäst: progressive rock med hårda kanter". Vad snackar de om? Här finns inga hårda kanter, men däremot en jäkla massa popkänsla.
Gruppen har hängt på sig elgitarrerna och river av en platta med klassisk slyngelrock, i stil med Backyard Babies eller, tja...Sugarplum Fairy. Det är inte så fräckt att man knockas, men personligen är jag rätt svag för den här typen av energifylld och lättrallad gitarrock. Viktor & The Blood har udd men är samtidigt så melodiösa och tillgängliga att de borde kunna attrahera den stora massan. Vanligt, enkel rock´n´roll - det är fina grejer det!

3/5
Till top