Sci Fi-fest II

Film / Permalink / 0
Efter den lyckade filmpåsken blev det ännu en sci fi-fest i Valborg. Eller fest och fest...de flesta av de filmer jag ville hyra (Solaris, 13th floor, Cargo, Dark city) fanns inte så jag fick fylla på med några jag redan på förhand var skeptisk inför. Plussidan är att jag snackat så mycket film med killen i kassan att jag nu fått en ny polare, och att vara tjenis med filmbutikskillar är ju alltid bra!
 
Kort om filmerna:
Time machine
Börjar bra som en steampunkrulle, om en forskare som bygger en tidsmaskin för att rädda sin tjej. Sen kommer en kort stund som modern sci fi innan han hamnar 800 000 år i framtiden och ett katastrofalt slut tar vid. Extremt förvirrad film.
Betyg: 2/5 (enbart för den lovande inledningen)
 
A.I.
I framtiden har man robotar till allt. Ett par får en ny sorts barnrobot som är ett försök att utveckla robotar med känslor. Mycket konstig film som går från att vara skitintressant sci fi till dystopisk action till utdraget sentimentalt dravel.
Betyg: 3/5 (enbart för den starka inledningen, andra halvan av filmen är vedervärdig)
 
Red lights
Några forskare avslöjar övernaturliga fenomen, och har särskilt riktat in sig på en speciell Uri Geller-typ. Hade inga förväntningar och blev positivt överraskad. Oväntad twist på slutet.
Betyg: 3/5
 
Lockout
I framtiden sitter världens farligaste brottslingar i ett fängelse i omloppsbana runt jorden. De tar presidentens dotter som gisslan och bara en man kan rädda henne. Rätt fånig men helt okej film. Guy Pearce slår rekord i "coola" oneliners.
Betyg: 2/5
 
The Cell
"När Lammen tystnar" möter "Inception". JLO går in i en seriemördares psyke för att rädda en inlåst kvinna. Filmen försöker vara surrealistisk och visuellt nytänkande, men slutar i ett magplask.
Betyg: 1/5
Till top