Sommarteater och annat skoj

kultur / Permalink / 0
Igår var det presentation av årets sommarteatrar i Östergötland, så jag åkte till Kornettgården vid Klockrike för att kolla in det. Jag har aldrig varit på Kornettgården tidigare, men det var ett riktigt schysst ställe som jag kan rekommendera ett besök på.
Som vanligt var det härliga Maria Brusman som stod för presentationen, och sen minglade jag runt bland pumpagubbar, Predikare-Lena, art deco-brudar och andra märkliga figurer. Även Grebogänget Respexet var på plats.
Sen bar det iväg till Norrköping där jag bland annat snackade med Robin Hjärtslag och Kalle Kobra som ska arrangera Djungelklubben på Trappan i sommar igen. Trevliga killar det med, och Djungelklubben blir nog succé i sommar också.
Passade även på att besöka Arbetets museum. I morse var det pressvisning på nya utställningen om anslagstavlor i Norrland, men det hann jag inte gå på. Tror den öppnar i helgen, men jag smög in och tjuvkikade lite. Ska dock ta en noggrannare titt senare. Detsamma gäller den nya, stora utställningen Framtidsland som visas de kommande fem åren. Den måste man lägga lite tid på, men jag hade lite halvbråttom och tog bara en snabbtitt. Spanade även in bildutställningen Define Me, som bara visas en dryg vecka till.
Gjorde även ett besök på Stadsmuseet bredvid. Dom har just nu en utställning om snus (Röda Lacket kommer ju från Norrköping). Stadsmuseet är väl okej, men Arbetets Museum håller svensk toppklass, det finns alltid flera riktigt bra utställningar där - samt det fasta EWK-museet. Rekommenderas varmt!
Till top