På skiva: Prince

På skiva / Permalink / 0
Prince
"Art official age"

Prince & 3RDEYEGIRL
"Plectrumelectrum"
Warner

Det är längesedan Prince slutade att spela efter övriga musikbranschens regler. De senaste tjugo åren har hans karriär varit en märklig soppa där han bytt namn, krigat mot skivbolaget, spottat ur sig mängder av konstiga skivor och gjort allt för att undvika topplistorna. Och han fortsätter att köra sitt eget race, denna gång tar han det okonventionella greppet att ge ut två separata skivor samtidigt.
"Art official age" är den av skivorna som känns mest som en "klassisk" Prince-platta med välproducerad och tight soul och funk med falsettsång och sängkammarkänsla.
"Plectrumelectrum" görs tillsammans med nya bandet 3RDEYEGIRL och kan bäst beskrivas som traditionell grooverock. Här och var slänger han in lite funk och andra influenser, men mest handlar det om retrobetonad gitarrock. Ett och annat spår svänger riktigt bra men när han brötar på som värst tappar åtminstone jag intresset.
Prince har fortfarande en musikalisk talang utöver det vanliga, men det vore kul om han någon gång kunde vara lite mer tillmötesgående mot sin publik.

3/5
Till top