På skiva: Sofia Karlsson

På skiva / Permalink / 0
Sofia Karlsson
"Regnet faller utan oss"
Universal

En bandbokare jag känner brukade alltid säga att Sofia Karlsson var hans säkraste kort. Hon var förhållandevis billig och lockade alltid storpublik. Sedan hon slog igenom med sina Dan Andersson-tolkningar för snart ett decennium sedan har hon sakta men säkert utvecklats till en riktigt folkkär artist. Hon kanske inte alltid får så mycket medieutrymme, men "ute i stugorna" är hon älskad som få.
De senaste åren har hon varit mammaledig och legat lite lågt musikaliskt, det har faktiskt gått hela fem år sedan hon släppte ett riktigt studioalbum. Men nu är hon tillbaka med en platta som kan beskrivas som lite "poppigare" än den folkmusik hon gjort till sitt signum. Fast även mörkare, det här är absolut ingen klämkäck tjofaderittanplatta.
Andreas Mattsson står bakom det mesta av materialet och det vimlar av aktade musiker: Per Lindvall, Nina Ramsby, Martin Hederos och Sara Isaksson för att nämna några, så framförandet är utan tvekan av toppklass. Men det finns också en fara i att vara så duktig så det nästan blir tråkigt. Sofia Karlsson är inte riktigt där, men hon måste passa sig.

3/5
Till top