På skiva: Zara Larsson

På skiva / Permalink / 0
Zara Larsson
"1"
Universal

Det väller fram talangfulla tjejer inom svensk pop just nu. Tove Lo, Seinabo Sey, Mapei, Beatrice Eli, Miriam Bryant...för att bara nämna några. Zara Larsson är ett annat sånt där namn som det pratats en del om. Förra året fick hon en dunderhit med låten "Uncover" och det uppstod snabbt internationellt intresse. Nu har den svenska sextonåringen flugit fram och tillbaka till USA och samarbetat med låtskrivare av toppklass för att påbörja sin världserövring.
Och kanske kommer den, men förmodligen inte med denna debutskiva. Om man jämför med namnen jag nämnde ovan har de annan tyngd och personlighet i sitt uttryck. Zara Larsson känns fortfarande lite valpig och lättviktig. Det kanske inte är så konstigt, hon är ju fortfarande väldigt ung.
"1" har förvisso en väldigt fantasilös titel, men det kan man kanske ha överseende med. Värre är att även låtmaterialet saknar udd. Plattan är på intet sätt dålig, men man hade önskat starkare låtar och en mer spännande produktion. Här får vi mest radiopop enligt mall 1A, och det är den stora anledningen till att jag tror att vi får vänta på Zaras stora genombrott ett tag till.

2/5
Till top