Nytt på DVD

Edge of tomorrow

Slutet blir något av en pyspunka, men det är man ju van vid att slutet ofta är i filmer numera, så det är inte det stora problemet i "Edge of tomorrow". Det som stör mest är att manuset så skamlöst bygger på samma upplägg som vi redan sett i "Måndag hela veckan" och "Source code".
I "Edge of tomorrow" har jorden invaderats av illasinnade och svårdödade utomjordingar. Tom Cruise spelar en presstalesman som plötsligt befinner sig i främsta stridslinjen, och efter att han dödats återupplever han samma dag om och om igen. Det eviga ekorrhjulet ger honom dock chansen att komma på ett sätt att besegra utomjordingarna, särskilt efter att ha fått extra hjälp av en mästersoldat, spelad av Emily Blunt.
I grunden är detta en riktigt bra actionrulle, som både har humor, bra stridsscener och lite lagom sci-fi-inslag som snurrar till hjärnan en smula, även om själva förklaringen till tidsresorna känns lite krystad. Men betyget halkar ner ett snäpp för att man inte gjort något mer eget av idén kring att återuppleva samma dag. I "Source code" hittade man en annan vinkel, här har man lite fantasilöst snott "Måndag hela veckan"-konceptet och bara placerat det i en krigsmiljö.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0