På skiva: Alaska

Alaska
"Alaska"
Goldenbest Records

Movits har tidigare visat sig vara musikalsiska nydanare med sin svängiga och egna mix av jazz och hip hop, och nu söker de sig vidare bort från swingen för att istället utveckla hip hop-biten.
Alaska består av Movits-Johan Rensfeldt samt rapparen och Luleåpolaren Zakarias ”Zacke” Lekberg, och produceras av Movits-Anders Rensfeldt. De har tidigare jobbat ihop i olika sammanhang men samarbetar nu fullt ut i denna nya grupp. Visst har Alaska tydliga Movitsvibbar men soundet är hårdare och mer elektroniskt.
Skivan är skriven och inspelad på bara två månader, och bjuder på en experimentell, nyskapande och rolig upplevelse. Gruppen framför politiska texter med rösten i framkant, men ärligt talat så kommer budskapet i andra hand även om texterna är bra, det är musiken och produktionen som är grejen. Alaska lattjar med språket och rappen, använder udda och skojiga ljud och enkla, minimalistiska beats. Ibland är det knappt mer än en liten bas som ligger och markerar takterna.
Ibland ligger Alaska farligt nära gränsen att bli plojiga, men de klarar balansgången och skapar istället en egen stil som känns fräsch, innovativ och spännande.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0