Here we are now entertain us

Jaa...ännu en härlig dag i Seattle. Och nu är det sista rycket innan det är dags att åka hem och börja ladda för nästa tripp. Och är man i Seattle så måste sista rycket givetvis inkludera Nirvana, Soundgarden, Alice in chains och Pearl Jam, så jag gick till EMP Museum vid Seattle Center, som är stadens museum för musik och populärkultur.
Fick reda på att Nirvana faktiskt lirat på hotellet jag bor på! Och visst var det en hel del om Washingtons indiescen, men annars var nog musikbiten sisådär. Däremot var avdelningen om musikvideos riktigt bra.
Det fanns även science fiction- och fantasyavdelningar plus lite annat...
...samt en skräckfilmsavdelning som var riktigt bra.  "Låt den rätta komma in" räknades upp som en klassiker som måste ses, andra svenska inslag var Max von Sydow och Fever Ray (x2).
Och så här såg själva fasaden ut.
Nästan mittemot ligger Bill och Melinda Gates Foundation Vistor Center som också förärades ett besök. Som vanlig besökare är det kanske ingen jättehöjdare, men lite intressant ändå.
På vägen hem kollade jag även in Olympic Sculpture Park nere vid vattnet. Skulle dock beskriva den som "Hasip hasip" (som vi säger på thai), och sen blev det strandpromenaden hem.
 Hade egentligen tänkt att kolla in Fremont också, men det var så jäkla långt dit så det får vi ta nästa gång...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0