Nytt på DVD

Non-Stop
Liam Neeson spelar flygsäkerhetsexperten Bill Marks, som är flygrädd, och hans förtjusning ökar knappast när han strax efter att planet lyft får meddelanden från en okänd person att någon ombord ska dö om 20 minuter om inte 150 miljoner överförs till ett speciellt konto. Snart börjar folk dö och Bill fortsätter att få fler meddelanden mellan att han smygröker på toaletten och sneglar på de lockande whiskeyflaskorna.
Det märkliga är att meddelandena måste komma inifrån kabinen, den skyldige måste alltså vara någon av de 146 passagerarna, och det finns många skumma typer ombord. I en kamp mot klockan försöker Bill hitta utpressaren samtidigt som han själv börjar misstänkas av myndigheterna för att försöka kapa planet. Det är alltså en ganska knivig och komplicerad situation han befinner sig i.
"Non-Stop" är en ganska ordinär, men fullt godkänd thriller som lyckas hålla spänningen uppe ända till slutet. Den instängda miljön och det varierade persongalleri som utmärker flygresor bidrar till att skapa en tät stämning. En perfekt film att fördriva tiden med på en lång flygresa.

3/5
-----------------------------------------------------
A long way down
Pierce Brosnan spelar en populär tv-programledare som hamnat i blåsväder. Efter att ha varit med en minderårig tjej har han blivit av med jobbet, hamnat i fängelse och fått livet förstört. På nyårsafton bestämmer han sig för att hoppa från ett höghus i London, men väl uppe på taket träffar han tre andra personer som har samma plan. Alla lider de av sina respektive problem, men mötet på taket får dem att hitta en gemenskap, skriva under en icke-självmordspakt och till slut bli vänner, trots sina stora olikheter. Media får nys om historien och för att slippa undan uppmärksamheten åker de fyra på en semesterresa, som dock inte blir vad de hoppats.
Filmen bygger på en Nick Hornby-roman och har en ganska intressant grundpremiss, som tas om hand på ett hyfsat men långt ifrån hellyckat sätt. Som tittare har man svårt att avgöra om det är en må-bra-film eller om det trots allt finns ett välbehövligt mörker där. Att filmen inte riktigt kan bestämma sig för vad den vill gör att den slutar som ett ganska lättviktigt och tyvärr smått ointressant tidsfördriv.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0