Oh Canada...

Resa / Permalink / 0
Fan, vad jag gillar Kanada. Jag var ju på östsidan för tre år sedan och blev smått förälskad men denna gång verkar faktiskt bli ännu bättre. Jag visste ju att Vancouver skulle vara bra, men blev ändå överraskad. Jag trivdes så fort jag landade och det var en känsla som bara ökade under dagen.
Men vi tar det från början: det gamla rekordet från att låsa lägenhetsdörren, åka taxi till flygplatsen, checka in, passera säkerhetskontrollen och stå klar inne i gaten var 18 minuter. Denna gång tog det 15, och eftersom det var kö både vid incheck och säkerhet går det nog att pressa några minuter till. Annars har jag egentligen inget emot att resor tar tid. Jag kan faktiskt gilla både väntetider på flygplatser, och inte minst långa flygresor (om man inte har jobbiga grannar).
Första intrycket var att det var en väldigt fräsch flygplats. Andra var att det blev jackpot direkt när jag tog snabbtåget in till city (fick tillbaka 20 dollar växel i quarters av biljettmaskinen). Tredje var att det var väldigt mycket asiater. Efter att ha gått runt på stan känns det nästan som att varannan invånare är asiat.
Det regnar mycket här på västkusten och det fick jag känna av direkt. När jag kom in till stan satte det igång, men det verkar som att det ska bli bättre väder de kommande dagarna. Märks även att man är i Nordamerika eftersom de envisas med mängder av kuddar på sängen, och precis som första natten i Toronto gick även brandlarmet på hotellet här i Vancouver.
Något som också slog mig direkt var hur superhippt Vancouver är. Det vimlar av småbutiker och pubar (kan vara det pubtätaste jag sett), både de gamla och nya husen är coola och folket - ja de är supercoola. Söder - släng dig i väggen! Här är de hipsters på riktigt!
Jag bor som vanligt mitt inne i smeten, och det är gångavstånd till allt inne i centrum. Jag landade på eftermiddagen och tänkte bara ta en liten minirundtur första kvällen för att snabbkolla läget, men jag hann med både en shoppingtur, en rejäl sväng i Gastown (typ gamla stan), det nya området runt Canada Place/Convention Centre mm.
Idag tänkte jag börja dagen med att kolla in hippa (vilken skräll...) Yaletown, Granville Island och Burrard Bridge, sen får vi se vad som händer.
Här är "Steam clock" i Gastown, Vancouvers kanske mest kända sevärdhet. Ikväll blir det nog att hänga i Gastown, är lite nyfiken på den där Red Racer som alla pratar om. Lokal mikrobryggd öl är det för övrigt ingen brist på...
Här är mitt hotell. I botten ligger puben Doolins där jag avslutade kvällen igår. Det blev dock inte så sent, eftersom klockan svensk tid var ungefär sju på morgonen när jag beställde in mat och öl . Men det medförde att jag vaknade fullt utsövd kl 07 lokal tid idag. Det var nog 30 år sen senast...
 
Till top