På skiva: Accept

Accept
"Blind rage"
Nuclear Blast/SONY

En ständigt pågående debatt inom musikvärlden är den om hur många/vilka originalmedlemmar som måste ingå i ett band för att det ska kännas trovärdigt att de använder bandnamnet. Kan exempelvis Accept kalla sig Accept även om inte grundaren och frontfiguren Udo Dirkschneider ingår i sättningen?
Tydligen, för Udo har inte varit med på fem år och tre album med denna upplaga av det tyska heavy metal-bandet och det verkar gå ganska hyfsat ändå. Personligen tycker jag dock inte att den grupp som släpper skivan "Blind rage" borde kalla sig Accept. Nya sångaren Mark Tornillo sjunger visserligen ganska bra, och stundtals även ganska likt originalet, men för mig är Accept så intimt förknippat med Udo att det blir en helt annan grupp när inte han är med.
Sen finns det ytterligare ett skäl att gruppen borde lägga ner. Musiken är helt enkelt för tråkig. Det är samma jobbiga gitarriff som för 30 år sedan, samma uttjatade låtstrukturer, samma daterade ljudbild. Det finns säkert många fans som uppskattar att tiden stått stilla de senaste decennierna, men jag tillhör inte dem. Jag hör heller inga enskilda spår som kan mäta sig med de bästa 80-talslåtarna. Gubbarna verkar fortfarande ha gott om energi, men det är också det enda.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0