På skiva: Björns vänner

Björns vänner
"Ni har stulit våra drömmar"
Adrian Recordings

Har ni inget för er en regnig höstdag kan ni kolla upp det svenska bandet David & The Citizens, som var halvstora i början av 00-talet men idag helt bortglömda. Synd, eftersom det bitvis var ett lysande popband. Parallellt med det ingick frontfiguren David Fridlund en period även i Björns Vänner, som spelade en liknande variant av småskev, akustiskt klingande indiepop fast på svenska samt lite mesigare och sämre.
Vi var kanske inte så många som brydde oss, men Björns Vänner fick ur sig låtar som "Åkrar och himmel", "Vad ska jag med ett foto på dig?" och "Kvar på film" och därmed förtjänar de en plats i den svenska musikhistorien.
Nu är bandet tillbaka med en ny platta efter tio år och, tja, så jäkla bra är den väl kanske inte. Gruppen låter ungefär som de lät då och jag har svårt att hetsa upp mig över det musikaliska. Däremot känns det på ett personligt plan roligt att de är nu är tillbaka, det är som att återse en gammal vän som man nästan glömt bort. Det tar två minuter, sen är vi tillbaka där vi avslutade senast, Björn och jag.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0