På skiva: Judas Priest

På skiva / Permalink / 0
Judas Priest
"Redeemer of souls"
SONY

Förra albumet "Nostradamus" som kom 2008 delade fansen i två läger. Vissa avskydde det pretentiösa konceptalbumet medan andra såg det som ett annorlunda och spännande grepp av de gamla metalhjältarna.
På sin nya platta har Robban Halford och gubbarna gått tillbaka till sitt klassiska Judas-sound och försöker återskapa "Painkiller"- stilen. Det är inga krusiduller, utan bandet riffar på, har en gammaldags produktion och levererar typiska metallåtar utan onödigt lull-lull.
Men även denna platta har delat fansen. Många uppskattar att bandet återigen gör det de kan bäst, medan andra menar att man hört samma sak fast bättre tidigare från gruppen. Jag tillhör den senare skaran och tycker att skivan är rätt tråkig och har svaga låtar som inte sätter sig. Arrangemangen känns fantasilösa och ljudbilden låter ganska anonym. Det är absolut inget bottennapp, och här och var blixtrar musiken till en smula, men som helhet är det en ganska trist historia som jag har ganska svårt att väcka något engagemang för.

2/5
Till top