Nytt på DVD

Serena

Danska Susanne Bier fortsätter sin internationella karriär, och i detta historiska drama har hon anlitat radarparet Jennifer Lawrence och Bradley Cooper till huvudrollerna. Hur många filmer har de egentligen gjort tillsammans nu? Hur som helst känns de inte som det mest klockrena valet denna gång.
"Serena" är ett kostymdrama som utspelas i USA:s timmerindustri 1929, mitt under depressionen. Det är kris i branschen, och timmermogulen Cooper har mycket att styra med. Politiker vill göra nationalpark av skogen, det är mutor under bordet och en kompanjon spelad av David Dencik sviker. Cooper träffar dock Lawrence och blir blixtförälskad. Hon visar sig vara kunnig och tuff och blir inte bara hans fru, utan även affärspartner, något som inte alla gillar.
Det finns absolut bra saker här, även om det inte väger upp bristerna. Jag gillar skogsscenerna, tweedkavajerna, och det historiska anslaget. Cooper och Lawrence är stabila, men inte mer, och känns lite malplacerade. Filmen tänder aldrig riktigt till, och frågan är om inte denna berättelse skulle ha passat bättre som tv-serie.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0