På skiva: Kelly Clarkson

Kelly Clarkson
"Piece by piece"
SONY

Kelly Clarkson vann första säsongen av "Idol" i USA för 13 år sedan och har sedan dess vuxit till att bli en av de stora amerikanska popstjärnorna. Till stor del på grund av svenska låtskrivare och inte minst Max Martin, som levererat ett flertal av hits till henne. Sju album har det blivit och låtar som "A moment like this", "Since U been gone" och "Because of you" har härjat på listorna.
Det är inte helt enkelt att förstå framgången, för Kelly Clarkson sjunger ordinär radiorock som är snäll, profillös och totalt ofarlig. Skivan är såklart godkänd ur något slags hantverksperspektiv, men vem är egentligen Kelly Clarksson? Det känns som att vem som helst hade kunnat sjunga dessa låtar.
Vilka är alla dessa personer som lyssnar på Kelly Clarkson? Finns det verkligen ungdomar som växer upp med drömmar att bli en så intetsägande artist? Vad är det i slätstrukenheten som lockar? Kommer någon att lyssna på dessa låtar om tio år?
Så många frågor, så få svar. Kelly Clarksons obegripliga framgång är fascinerande på ett plan, men det är också det enda med henne som är intressant.

1/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0