Nytt på DVD: Focus

Focus

Filmer med svindleri, kupper och vem-blåser-vem-tema är nästan alltid underhållande, och det gäller även "Focus" med Will Smith i huvudrollen. Men mer än hyfsad underhållning för stunden blir aldrig denna lättsmälta historia, trots att filmen gärna vill vara lika smart, charmig och elegant som exempelvis "Oceans eleven" och "Äventyraren Thomas Crown".
Smith spelar en rutinerad ficktjuv och bedragare som träffar på en nybörjare i branschen, spelad av Margot Robbie. Han lär upp henne men dumpar henne när känslorna börjar svalla. Några år senare korsas, inte helt oväntat, deras vägar igen under ett svindleriuppdrag i Formel 1-branschen.
"Focus" har en del på pluskontot, som exempelvis Buenos Aires-miljöerna och en bra vadslagningsscen i början. Dessutom sitter man ända fram till slutet och undrar vem som egentligen ska blåsa vem i slutändan.
Slutet kunde dock varit bättre, och hela berättelsen känns lite ytlig och tunn. Kärleksrelationen känns inte trovärdig och man känner aldrig den riktiga sympatin för rollfigurerna. Kanske för att de är simpla tjuvar, som snor plånböckerna från vanligt folk?

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0