På skiva: Beatrice Eli & Mårten Lärka

På skiva / Permalink / 0
Album

7/10

Beatrice Eli: Die another day
Razzia

Ett av de hetare svenska popnamnen under hösten har varit Beatrice Eli. Hon är cool, hon är spännande, hon har bra låtar och har börjat få uppmärksamhet utomlands.
Har man bara hört de vrålstarka hitsen "Girls" och "Moment of clarity" är det lätt att tro att vägen till framgång ligger utstakad för Farstatjejen, men så enkelt blir det nog inte.
Fullängdaren har större bredd och visar upp fler sidor av Eli. Alla kanske inte gillar Kate Bush-influenser och ballader, men jag tycker att Eli klarar mixen bra. Alla låtar håller inte samma höga standard, men som helhet är det en helt okej, och bitvis riktigt bra, debutplatta hon fått ur sig. Och den gamla "Violent silence" är fortfarande bra, men det var synd att hon inte behöll EP-versionen som är bland det grymmaste jag hört på senare år.
------------------------------------------------------------------------

Album

5/10

Mårten Lärka: Jadåså

M.Otion Songs

Släng ner Olle Ljungström, Love Antell, Dan Viktor, Agi, Per Gessle, Lasse Lindh, Johnny Cash, Ulf Stureson och Alice Tegnér i en burk, skaka om, öppna locket och häll ut. Då får ni Hälsingekillen Mårten Lärka, en indietrubadur som nu släpper sitt tredje album. Hans sjunger svenskspråkiga låtar, som i grund och botten kan placeras in i visfacket men har en lite bråkigare ljudbild. Jag gillar den här aviga sånglärkan, men han låter aningen för mycket barnvisa för att jag ska bli verkligt intresserad.

Till top