Popkväll på Palatset

Konsert / Permalink / 0
Kom hem i fredags natt och igår var jag tillbaka på Palatset där vi hade popkväll. Vi har haft flera bra livekvällar när jag har varit borta och även igår var det helt okej. Det är flera saker som ska klaffa för att en kväll ska anses lyckad. Såklart ska ju det musikaliska på scenen vara bra, så att både publik, ljudtekniker och band känner sig nöjda. Sen är det ju roligt om det är mycket folk, vilket kan betyda olika saker från fall till fall. För ett lokalband kan 50 pers vara bra, medan det för ett etablerad artist är en besvikelse. Vilket delvis hänger ihop med ekonomin, som också är en viktig del. Vi har bara som mål att kvällarna ska gå runt, och ibland kan vi även ta förluster om det gör helheten bättre. Hittills har det väl dock mest blivit förlustkvällar...
Till det ska läggas om det är bra stämning, strulfritt osv.
Igår hade vi tre popband som lirade. Reveries från Linköping (ovan) öppnade med skön 90-talsindie.
Därefter körde In Hours, som kan vara Linköpings bästa band för tillfället. Även de kör ett slags 90-talsindie, och gjorde ett riktigt bra gig. Sist ut var Inclosure från Norrköping som drar mer åt arenahållet och också kan bli bra om de filar lite på detaljerna.
Det här var nog den kvällen (tillsammans med den elektroniska 21/2) som jag personligen var mest nyfiken på av vårens bokningar, och det blev som sagt en bra kväll. Banden var nöjda, publiken var nöjd och till och med Sabo på Palatset var nöjd - och det säger inte lite!
Nästa helg kör Hell Yeah två arrangemang, men då är jag och The Producer på WTM i Norpan. Oj oj oj...
Till top