Kan Berra kan väl jag...

Resa / Permalink / 0
Sydney var bra, men i övrigt har Australien lite svårt att leverera på den här resan. Jervis Bay som är så hajpat kändes rysligt överskattat. Sen utlovade jag ju världens vitaste sand på Hyams Beach, och visst var den ganska ljus, men VÄRLDENS VITASTE har den nog en bit kvar till.
Det var ändå en helt okej strand, men av det jag sett hittills känns beacherna norr om Sydney klart vassare än de söder om. Kallt i vattnet var det också...
För att hedra Pelle Joelsson åkte jag till Ulladulla, även det en av dessa små australiensiska kuststäder som underlevererar.
Detsamma kan sägas om Batemans Bay som var nästa stopp. Hur kan dessa orter vara stora turistmål, det finns ju inget att se eller göra? Visst de är småmysiga, men inget speciellt.
Men mycket fyrar finns det i alla fall, så gillar man såna har man en högtidsstund down under. Nu tillhör inte jag den skaran, men ändå...
Överhuvudtaget är Australien så fräscht och välordnat att det nästan blir tråkigt. Så tänkte jag strax innan dagens stora drama som var när jag höll på att få soppatorsk på vägen till Canberra. Hade bara tre liter kvar i tanken när jag till slut hittade en bensinmack efter 15 mil på slingriga bergsvägar.
Undrar ni över det där med staterna från igår så är Canberra en egen administrativ region som heter ACT, så så var det med det. Jag har ju mest hört skit om Canberra, att det ska vara tråkigt osv. Och det är ju en väldigt konstig stad som är uppbyggd bara för att vara huvudstad, så det finns visserligen lite häftig stadsplanering och cool arkitektur, men det verkar knappast vara nåt ställe för oss turister att hänga i. Bara att hitta hotell och att köra rätt var en pärs. Imorrn ska jag kolla in området kring Capital Hill, och det blir nog bra, men jag blir nog bara kvar en natt istället för de två som jag först planerat.
Hotellet ja...bilden fångar inte riktigt misären men tro mig när jag säger att det är ett av de skabbigaste hotell jag bott på (27 Hotell i Bangkok inräknat).
Till top