Lakes Entrance

Tobi talar / Permalink / 1
Hade tänkt att pressa och surfa lite i Merimbula, men det var rätt molnigt så jag hoppade in i bilen och körde mot Eden där jag käkade frukostlunch i hamnen.
Eden är kanske inget ställe man stannar nån längre tid i, men i jämförelse med alla de andra tråkiga kuststäderna var det ett kul stopp (utan att på något sätt vara anmärkningsvärt).
Sen blev det mest bilåkning under dagen. Fin natur men ganska händelsefattigt. Jag hade tänkt att kolla in Snowy River, men hittade inget vettigt sätt att göra det på, så jag gasade på mot dagens slutmål Lakes Entrance istället.
Det är alltså ett slags sjösystem med tre sjöar som sitter ihop. Ett stort turistmål bland australiensarna, och då vet ni vad det betyder - att det är skit!
Alltså, själva området är ju fint men staden... Vad är det för fel på folket i det här landet? Varför kan de inte bygga trevliga turiststäder? Jag är inte särskilt kräsen, jag vill bara ha det vanliga: lite parker och torg, kanske en strandpromenad. Och så lite uteserveringar.
Varför finns det inga pubar? Varför går det inte att beställa mat efter 21? Varför finns det inga ställen där man kan ta en bira efter midnatt? Det är ju ändå populära turistorter jag besöker, vad gör allt folk efter solnedgången? Sitter de och krökar i sina husbilar och på campingplatserna?
Jag hade eventuellt tänkt att stanna två nätter i Lake Entrance men kommer dra redan imorgon. I början hade jag en massa storslagna planer med denna resa, nu vill jag bara detta: när jag kommer till en ny stad och har checkat in på motellet vill jag gå runt knuten och hitta en mysig pub. Där ska jag sjunka ner i dunklet, beställa in en burgare och några öl och sitta och fyllna till i lugn och ro. Ska det vara så jäkla svårt?
#1 - - Sus:

Så härligt <3

Till top