På skiva: Jason Derulo

Jason Derulo
"Everything is 4"

Jason Derulo slog igenom som tonåring och har haft en stadigt stigande formkurva sedan dess, men nu känns det som att han befinner sig i något av en brytpunkt och sånt brukar alltid vara knepigt. Ska man förnya sig eller hålla fast vid det gamla som funkat tidigare?
Han kallas för r´n´b-artist, men sysslar snarare med pop och ofta med en retrobetonad 80-talsdoftande soulpop, som faktiskt kan vara rätt charmig.
Att Derulo har något står klart efter tre lyckade album mellan 2010 och 2013 och en radda topplisteplaceringar med hits som "Wiggle", "Trumpets", "Talk dirty" och "Want to want me". Men exakt vad det är han har är svårare att slå fast. För har vi inte hört detta förut, i en mängd olika varianter av en mängd olika artister?
Att bara ha okej låtar räcker helt enkelt inte idag, en artist måste ha en bakgrundsberättelse, en personlighet, en gimmick eller något annat unikt som gör att personen sticker ut och blir intressant. Det är inget fel på Derulos låtmaterial, men han verkar i en överfull genre och jag har svårt att hitta något som övertygar mig om att det är just honom jag ska lägga min dyrbara tid på.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0