Från fiasko till fullträff

Fest & sånt / Permalink / 2
Sommar dag 8: Regn och tapas.
Jag har ett uppdrag, det finns ett mål - nämligen att testa stadens tapasrestauranger för att bestämma vilka som ska vara kvar och vilka som borde lägga ner. Till min hjälp har jag tapasexperten Anahi, som för övrigt fyller år idag (Feliz cumpleaños!).
Gårdagens besök förlades på nyöppnade Pinchos, som bäst kan beskrivas med ett ord: katastrof!
Var ska jag börja? Med den där j-a appen kanske? Med personalens pajaskläder (hög hatt och hängslen)? Med den hemska inredningen? Pinchos är en restaurang som inte går att ta på allvar, för det är ingen restaurang utan en korsning mellan Skara Sommarland och Mc Donalds.
Stället heter alltså Pinchos (ska man vara riktigt noga borde det stavas Pintxos), men det märkliga är att det inte finns en enda pintxos på menyn. Knappt tapas heller för den delen. Det de kallar tapas består av hamburgare, pommes, fish´n´chips, dumplings, ribs, plankstek, burrito och liknande. Med en HÖG dos av välvilja kan kanske fem rätter passera som tapas. Och all mat är dessutom hel- eller halvfabrikat.
Betyg: Svag 1 av 5
Vi fick nog tämligen omgående och gick istället till Cava Pintxos som har allt det som Pinchos saknar: fantastisk mat, charm, personlighet och utomordentlig service.
Vi var där för cirka en månad sedan och personalen inte bara kom ihåg oss - utan även var vi satt förra gången. Maten var återigen makalöst god, dessutom fick man mycket och priset är riktigt okej. Kocken kom ut och pratade  - och bjöd även på några extragrejer. Här snackar vi riktiga tapas, gjorda på bra råvaror från Spanien. Och inte minst har Cava Pintxos den där genuina, personliga touchen som man förknippar med en riktig tapasrestaurang.
Jag vill sträcka mig så långt som att säga att Cava Pintxos faktiskt är Linköpings bästa restaurang!
Betyg: 5 av 5
#1 - - PR:

första gången vi är överens tror jag! kan bara hålla med i allt ovan....skål på er!

#2 - - Robex Lundgren:

finna bilder

Till top