Sveriges bästa krogstad?

Tobi talar / Permalink / 1
I Norrköping öppnar det så många nya spännande ställen hela tiden att jag hamnat lite på efterkälken. På listan av krogar att testa finns till exempel Burgers & Bangers, Stadsvakten, Kopparhammaren, Urbane Goat och Il Cibo.
Igår åkte jag till Norpan för att träffa Renee och vi käkade på Härlig Pasta - ett annat ställe jag inte heller hunnit med. Förväntningarna var höga och de infriades - schysst ställe och riktigt gott! Så här ska riktig pasta smaka. Dessutom mysig lokal och egen öl från Centralbryggeriet.
Många tror ju att pasta är det där överkokta, smaklösa klägget man får med en slev ost- och skinksås för 69 kr på olika kebabställen (eller när jag tänker efter...pastan som serveras även på "vanliga" restauranger är också pinsamt dålig). Men riktig pasta är bland det bästa som finns.
 
Norrköping måste vara en av landets absolut bästa krogstäder för tillfället. Det finns många ställen med hög klass, stor bredd i utbudet, fantastiska lokaler och inte minst en slags experimentlusta och ambition i staden som är väldigt spännande. Stockholm och Göteborg har såklart många bra ställen, men det är också betydligt större städer. Åre ska tydligen vara bra och Visby tror jag toppar listan av White Guide-ställen per capita, men dessa två är väldigt säsongsbetonade. Räknar man in bredd, höjd, nåt slags generell standard samt väger in faktorer som miljö, priser och allmän krogkultur (spelningar i Knäppingsborg, Where´s the Music, kulturen kring Saliga Munken, den allmänt urbana stämningen mm) så är förmodligen området mellan typ S:t Persgatan och Saltängsbron landets bästa krogområde just nu.
#1 - - Anonym:

Topp!👍

Till top