Nytt på skiva: My Morning Jacket

På skiva / Permalink / 0
My morning jacket
The Waterfall

Kritikerfavoriterna My Morning Jacket med Jim James i spetsen lyckas skapa en ganska ovanlig kombination av att låta precis som alla andra, samtidigt som de absolut inte låter som några andra.
Och samma sorts splittring går jag själv genom när jag lyssnar på Kentuckybandets folk- och countryinspirerade mjukrock. Å ena sidan tycker jag att gruppen lyckas skapa en spännande, varierad och genomgående bra platta. Å andra sidan har jag rysligt svårt att tända till, att verkligen gå igång på det jag hör. Jag vet att jag borde gilla detta band, men hur mycket jag än anstränger mig börjar juicerna aldrig flöda.
"The waterfall" är bandets sjunde album och kommer fyra år efter senaste plattan "Circuital". Denna skiva känns softare, mer luddig i kanterna och mindre direkt. Det låter trevligt och snällt, som att ystert skutta fram över en mjuk sommaräng med solen i ögonen och gräs mellan tårna. Jättemysigt på alla sätt, men var finns det där som får blodet att hetta till? Jag måste tycka om My Morning Jacket, jag kan inte göra annat. Men jag gör det ytterst motvilligt.

3/5
Till top