På skiva: Mumford & Sons

På skiva / Permalink / 0
Mumford & Sons
Wilder Mind

De senaste åren har det talats en del om den nya trenden "normcore", som helt enkelt går ut på att inte utmärka sig. Enkla enfärgade byxor och tröjor, inga accessoarer, frisyrer eller övriga attiraljer som lockar till sig uppmärksamhet. Man ska helt enkelt klä sig som Seinfeldgänget.
Normcore är främst en modetrend men märks också inom andra områden, och lyssnar man på dagens populärmusik känns det som att många av 2010-talets stora band, som exempelvis Coldplay, spelar en slags normcorepop.
Dit kan även engelska Mumford & Sons räknas in, åtminstone nu när de på sin tredje platta lämnat folkmusiken och istället gått över till ganska intetsägande arenaindie. Ja, bandet bjuder på ett rysligt gott hantverk och ja, de har starka låtar, men när det gäller att tillföra något nytt eller unikt till muskhistorien så står de sig slätt. Det finns inget på "Wilder Mind" som inte drösvis av band gjort innan dem eller drösvis av band som kommer efter kommer att göra.
Mumford & Sons räddas av att de är så eleganta låtsnickrare, hur tråkiga de än är så finns det kvalitet i deras material som inte går att förneka. Men nog fasiken var musiken intressantare förut, innan den blev normcore?

3/5
Till top