Nytt på DVD

Film / Permalink / 0
The Equalizer

Robert (Denzel Washington) jobbar på ett byggvaruhus och lever ett stilla liv i Boston. Överdrivet stilla, skulle nog många säga. Det ändras dock när en ung prostituerad tjej råkar illa ut, då visar Robert att han har en del dolda talanger, som att kunna ha ihjäl människor i parti och minut. Särskilt om det handlar om ryska gangsters. Plötsligt befinner han sig mitt i ett maffiakrig, men har inga planer på att dra sig ur förrän han rensat upp rejält bland slöddret.
Egentligen är detta en ganska simpel och halvusel film som med sämre regi, foto och mer okänd huvudrollsinnehavare förmodligen skulle hamna i b-filmshyllan, men här är jobbet så väl utfört att man nästan luras att tro att filmen är bättre än vad den är.
Ibland är det helt enkelt kul att se en hårding som kickar skiten ur ett gäng bovar, särskilt om protagonisten inte bara är stentuff utan även sympatisk. Då kan man ha överseende med att manuset är väldigt enkelt uppbyggt och att själva historien inte har något särskilt unikt över sig. Om en våldsam actionrulle kan vara en "feel good"-film så är "The Equalizer" det.

2/5
-------------------------------------------------
The Maze runner

Plötsligt vaknar Thomas upp i en hiss som släpper av honom på ett fält där det bor en massa andra unga killar. Han minns inte vem han är eller hur han hamnade där, en erfarenhet som han delar med de andra han möter. Det visar sig att de varit där i tre år och anledningen att de är kvar är att de är omringade av en enorm labyrint som tycks vara omöjlig att ta sig genom, runt eller över. Dessutom vaktas labyrinten av livsfarliga varelser och förändra dessutom kontinuerligt.
Varför är de där? Vem har byggt labyrinten? Och vilka är de själva? Frågorna är många, men prio ett för Thomas är att försöka besegra labyrinten, en syn som inte alla i lägret delar. Filmen riktar sig i första hand till "Twilight"- och "Hunger games"-publiken och kan därför framstå som lite fånig för en mer krävande tittare. Men helt tokig är den inte, utan innehåller en del spännande element.
Själv hade jag gärna sett mer av själva labyrinten. De bästa scenerna utspelas när den förändras, stängs och förvillar. Filmen har en del brister och hål, men en förklaring till detta kommer i slutet när man inser att det förmodligen kommer en uppföljare inom kort.

2/5
Till top