På skiva: Emmylou Harris & Rodney Crowell

Emmylou Harris & Rodney Crowell
The traveling kind

Emmylou Harris tillhör de allra största inom countrymusiken och har under sina 68 år radat upp Grammyvinster. Den senaste kom 2014 för skivan "Old Yellow Moon" som hon gjorde tillsammans med Rodney Crowell. Nu har de två artisterna åter slagit sina påsar ihop på ännu en skiva med countrydoftande duetter.
Det låter såklart skitbra. Emmylou och Rodney låter precis så som åldrade countryartister ska låta. Men countryn är ju å andra sidan den musikstil som det förmodligen är lättast att åldras värdigt inom.
Det kan kännas lite futtigt att bara sätta betyget godkänt på denna skiva, för det är ett genuint musikhantverk som visas upp. Men samtidigt visas inga nya sidor upp av artisterna. Det låter precis så som man förväntar sig och det finns mängder av andra artister som låter exakt likadant. Det här är inte musik som förändrar musikhistorien, och inte heller mig. Hur mysig och trevlig jag än tycker att skivan är kommer jag sannolikt inte lyssna på den igen. Jo, kanske om 50 år när jag sitter på verandan och tänker på hur allt var bättre förr. Då är detta förmodligen en stark fyra.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0