På skiva: Hardcore Superstar

Hardcore Superstar
"HCSS"

Efter tio album och 20 år som band kan det behövas att man bryter invanda mönster. Hardcore Superstar har valt att gå upp på vinden och plocka fram gamla demolåtar som blivit liggandes i två decennier. Det skulle kunna vara ett bra idé för att gå tillbaka till sina rötter och hitta den där ursprungliga energin som fick medlemmarna att starta bandet. Fast nu verkar det som att Hardcore Superstars rötter finns i grungen, och då blir det inte lika roligt.
Den sleazebetonade röjarrock´n´roll som bandet skämt bort oss med är i princip bortblåst, tvärtom låter plattan ganska trött och fantasilös och det känns inte direkt som att energin har sprudlat i inspelningsstudion. Att bandet valde att riva i byrålådan efter gamla demos istället för att skriva nya smashhits är väl dessutom ett bevis på det.
Genomgående känns låtmaterialet ganska svagt, där udda "Touch the sky" utgör ett undantag. Bandet gör inte bort sig helt och hållet, men skivan känns allmänt slapp och håglös. Är "HCSS" en tillfällig formsvacka eller hör vi ett band som har sina bästa dagar bakom sig? Det får framtiden utvisa.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0