På skiva: Pokey LaFarge

På skiva / Permalink / 0
Pokey LaFarge
"Something in the water"

Vad vet jag om Pokey LaFarge? Inte ett jota. Och det gör förmodligen inte du heller. Pokey LaFarge förresten, vad är det för jäkla namn? Och inte klarnar saken mer när man lyssnar på detta femte album från den retroälskande artisten.
Jag läser mig till att Pokey är född 1983, men spelar tidlös musik som letar sig djupt ned till de musikaliska rötterna i den amerikanska myllan, från ragtime och western swing till blues och vaudeville, och att han har blivit hyllad för sin musik till tv-serien ”Boardwalk Empire”.
Är man intresserad av amerikansk rootsmusik är denna musikhistoriska nörd verkligen värd att kolla upp. Här finns tremologitarrer, tidig jazz, kastanjetter, Appalachian folk, munspel på en saloon, countryblues och gammal 78-varvsmusik fast i modern produktion.
Måste erkänna att jag är ganska svag för denna sorts musik. Jag vill också åka hjulångare på Mississippifloden, hänga i New Orleans och gå i kritstrecksrandiga gangsterkostymer från Chicago, som jag inbillar mig att Pokey LaFarge gör.
Fast det som gör mig allra gladast är när jag läser att han är uppväxt i Normal, Illinois.

4/5
Till top