Nytt på DVD: Terminator Genysis

Film / Permalink / 0
Terminator Genisys

Hur många gånger kan man upprepa samma berättelse utan att det blir tjatigt? Ja, i Terminator-fallet passerades den gränsen efter de två inledande mästerverken i serien. Här i den femte filmen ska Kyle Reese åter resa tillbaka i tiden för att hindra att Skynet blir till och para sig med Sarah Connor så att hon ska föda motståndskämpen John Connor. Arnold är också på plats och slåss mot en robot av flytande metall. Gäsp.
Det nya som hänt är att de mixtrat lite med tidslinjerna så att det är ett annat 1984 som Reese kommer tillbaka till, men det gör inte saken bättre utan förvirrar bara historien ännu mer. Istället för att göra ett allvarligt försök att förklara hur allting hänger ihop fläskas det på med action så att publiken inte ska hinna tänka på luckorna, men det blir aldrig särskilt spännande. Dessutom är skådisarna helt okarismatiska och har uselt skrivna roller. Arnold är den som lyser klart starkast, men har förvandlats till en renodlad lustigkurre vilket gör att filmen mest känns som en parodi på sig själv. Nämnas bör också Golden Gate-bron som gör en stabil insats.
Att se Arnold slåss med sig själv är kul, och med mer hjärna hade detta faktiskt kunnat bli en hyfsad rulle. Tyvärr blev det istället ännu en lättglömd dussinaction som solkar ner Terminator-arvet ytterligare. Fansen får nog vänta till 2019, då rättigheterna går tillbaka till James Cameron, om de hoppas på en vettig uppföljare.

1/5
Till top