Chicago dag 2

Resa / Permalink / 0
Det brukar sägas att Chicago är den mest amerikanska staden av dem alla, och det kan jag hålla med om. Det känns verkligen att man är i USA när man är här.
Igår hade jag en aktiv dag där jag hann med en jäkla massa, trots att vädret har lite halvtaskigt. Jag gav mig ut på stan och insåg direkt att jag gillade det jag såg. En anledning att jag valde Chicago var skyskraporna och arkitekturen, men staden var faktiskt häftigare än jag trodde.
Jag har såklart sett skyskrapor tidigare, men de i Chicago är de coolaste. Och sen är de ju dessutom väääldigt många och ligger väääldigt tätt. Ibland är det bara någon meter mellan dem.
Mycket art deco, som jag gillar, men här finns många olika stilar. Inne i "The Loop" (centrum/CBD) är det helt packat. Har aldrig sett nåt liknande. Kommer mer bilder på det imorgon.
Men det fanns en hel del annat att kolla in också...
I Millennium Park finns den berömda bönan "Cloud gate". Det kan vara det bästa offentliga konstverk jag sett. Dels är den skitsnygg, blir bra på bild och kontrasterar häftigt mot skyskraporna i bakgrunden. Men den är också jäkligt rolig och skapar kul visuella effekter. Alla gillar bönan och blir på bra humör av den.
Bredvid finns de nästan lika berömda skärmarna, som då och då sprutar vatten...
...och de här ansiktena, som faktiskt är platta.
Jag hade några maträtter som jag skulle prova. Ribsen nämnde jag tidigare och rätt nummer två var en Chicagostyle Hot Dog. Och det finns faktiskt en korv nånstans där under...
 Två andra grejer att bocka av var att kolla in vänthallen på Union Station, där de spelade in en klassisk scen i "De omutbara". Men var fanns trappan som barnvagnen rullade nerför? Jag letade som en idiot, men såg den inte. Dom höll visserligen på att renovera, så det berodde kanske på det.
Lika illa gick det med fontänen som visas i vinjetten till tv-serien "Våra värsta år". Den var avstängd för reparation...
Men skylten som markerar slutet på Route 66 såg jag (även om jag aldrig fattat vad som är grejen med denna legendariska väg).
En liten oväntad pärla var Federal Reservs Money Museum. Jag gick dit för att kolla in kuben som består av en miljon endollarsedlar, men museet hade mer att bjuda på och var riktigt bra.
Även Tribune Tower levererade. Insprängt i fasaden har huset nämligen stenar från olika kända byggnadsverk runt om i världen, tex från Gizapyramiden, Taj Mahal, Vita Huset och Kinesiska muren.
Även Sverige finns representerat...
En annan sak man måste göra i Chicago är att gå på jazzklubb, så det gjorde jag.
Sen blev det Oktoberfest och lokal öl på ett bryggeri/krog som låg runt hörnet. Underbart!
Till top